- Na kolkárni v Podbrezovej sa v sobotu 6. februára opäť prepisovali rekordy. Vilmoš Zavarko nastúpil na dráhy 5 - 2 a vytvoril na nich nový rekord v hodnote 741 kolkov, keď jeho starý mal hodnotu 733 bodov.

- V priemeroch Extraligy má tak na domácej kolkárni neskutočný priemer 700,55 bodov.

- Takisto sa darilo aj celému kolektívu "A" družstva, keď za hranicou 4000 bodov zaostali iba o 16 kolkov.

- Výborné rekordné výkony predviedli aj dorastenky ŽP Športu Podbrezová.
V 10. kole dorasteneckej ligy, Janka Poliaková dosiahla výkon 601 bodov, čo je jej nový osobný rekord.
O týždeň sa predviedla v rekordnom výkone aj Michaela Ďuricová, keď zvalila v Rakoviciach 595 kolkov.

- V ženskej kategórií sa Podbrezovej podaril aj jeden rekord kolkárne. Vytvorila ho Nikola Tatoušková v 12. kole Extraligy žien na kolkárni Starej Turej, keď nahrala 594 kolkov.

- Rekord kolkárne predviedlo aj Áčko Podbrezovej v Galante. Aj napriek extrémnym podmienkam na rozbežisku dosiahlo "Áčko" rekordný výkon 3506 kolkov.

- Veľké veci sa diali v Nemecku. Od roku 2012 držalo najvyšší výkon kolektívu na 6x120Hz družstvo Podbrezovej v zložení ( Ćalić, Čech, Zavarko, Tomka, Foltín, Kyselica), keď bol dosiahnutý výkon 4070 bodov.
V 14. kole najvyššej nemeckej súťaže, prebral štafetu najvyššieho výkonu od Podbrezovej jej veľký rival Zerbst. V ligovom zápase na kolkárni Straubingu, posunuli hranicu najvyššieho výkonu na 4075 bodov.
Predviedol sa aj Boris Benedik, keď vytvoril nový rekord súťaže na 120Hz- 728 bodov.

- V boji o nemecký titul veľa napovie derby zápas už túto sobotu, keď sa stretne Zerbst s Bambergom.

- V Lige majstrov sú po prvom kole karty rozdané. Podbrezová a Zerbst potrebujú na potvrdenie postupu do Final four získať jeden bod v Cluji (ROU) resp. v Repcselaku (HUN).
Zaprešić po nečakane vysokej domácej výhre 7:1 so Szegedom má postup veľmi blízko. Odveta v Szegede môže byť ale ešte zaujímavá.
Najtesnejší zápas sa odohral na Banjici v Beograde. Pred poslednou časťou zápasu bolo 2:2 a kolky v prospech Bambergu. V poslednej dvojici Ćalić a Ostojić mali dobre nakročené, aby zápas dotiahli do remízy 4:4.
Bamberg po 60.ke vystriedal, keď nastúpil český reprezentant Jelínek a výkonom 351 otočil zápas opäť na stranu Bambergu, ktorý vyhral 5:3. V domácom prostredí už postup určite nebude chcieť pustiť, kedže finálový turnaj sa hrá práve u nich.

- Kolky sa dajú hrať aj do vysokého veku na špičkovej úrovni. Damir Fučkar zo Zaprešiću (rok nar. 1957) nahral v Lige majstrov 677 kolkov.


Všetci čo dosiahli 700 bodov si presne pamätajú kedy a kde to bolo. U Zavarka ich bolo už toľko, že ani on nevie koľko ich presne bolo. Nieto ešte kde a kedy.


Rekordér Benedik v Straubingu.

(mk)

dizajnovy prvok