Pred štartom nového súťažného ročníka kolkárskej ligy a zároveň pred štartom prvého ročníka medzinárodnej Interligy, prichádza v hlavnom "A" mužstve iba k jednej zmene a aj tou je posilnenie o slovenského reprezentatna Petra Nemčeka, ktorý prichádza do Podbrezovej z družstva ŠKK Trstená Starek.
Peter Nemček, 25 ročný rodák zo Starej Turej, by mal pomôcť v boji nielen o 1.titul víťaza Interligy, ale hlavne v medzinárodných súťažiach Svetového pohára a Ligy majstrov v bojoch o čo najcennejšie kovy.
S kolkami začínal v Starej Turej, postupne prešiel družstvami TKK Trenčín, ŠK Modranka, ŠKK Trstená a od sezóny 2016/2017 bude pôsobiť na Horehroní v družstve miestneho ŽP Športu.
Jeho osobným maximom je 713 kolkov, ktoré zvalil 5 decembra 2015 na kolkárni v Modranke.
Je držiteľom 3 medailí z Majstrovstiev sveta a držiteľom dorasteneckého svetového rekordu v šprinte.
Patrí k stabilným členom reprezentácie Slovenskej republiky.

"Teším sa do Podbrezovej a dúfam, že svojimi výkonmi pomôžem k čo najlepším umiestneniam v súťažiach " boli slová po príchode do podbrezovského Domu športu na prvý tréning v novom pôsobisku.








Muži ŽP Šport v sezóne 2016/2017: Bystrík Vadovič, Erik Kuna, Vilmoš Zavarko, Milan Tomka, Daniel Tepša, Tomáš Pašiak, Peter Nemček, Tomáš Dilský, Ondrej Kyselica, Marek Štefančík, Radovan Balco, Martin Kozák, Ľuboš Svitek, Tomáš Herich, Tomáš Dziad, Jozef Petráš, Michal Babčan, Pavel Paulečko, Michal Dilský, Ján Poliak, Marek Mihok, Daniel Móc, Juraj Kriváň, Ľuboš Figura + mládež a rezerva z OL.
Rozdelenie družstiev v ligových súťažiach:

ČS Interliga: ŽP Šport Podbrezová
Extraliga muži: ŽP Šport Podbrezová "A"
1.liga východ muži: ŽP Šport Podbrezová "B" a "C"
Extraliga ženy: ŽP Šport Podbrezová "ženy"
Dorastenecká liga: ŽP Šport Podbrezová "dorast"

(mk)

dizajnovy prvok